Ons concept

Omdat het onmogelijk is om de impact van de mens op de natuur te ontkennen, konden Les Filles hun mooie project niet realiseren zonder de waarden die hen dierbaar zijn te integreren. Respect, transparantie en ecologie staan centraal in hun aanpak, net als smaak, kwaliteit en gezelligheid. In onze keukens, aan tafel en bij al onze activiteiten vindt u deze maatschappelijke betrokkenheid terug, die ons al meer dan 10 jaar dagelijks begeleidt.

Respect voor het product

Voor de keuken van onze gastronomische toonbank en onze restaurants selecteren wij volwaardige, hoogwaardige en zo min mogelijk bewerkte producten, zodat u optimaal profiteert van micronutriënten. De afwezigheid van kleurstoffen, pesticiden of conserveermiddelen maakt onze voorraadkast een chemievrije zone, waardoor u in al onze biologische restaurants schone en natuurlijke producten kunt genieten.

Respect voor de producent

Om de duurzame waarden die wij nastreven te respecteren, werken wij zoveel mogelijk samen met kleine lokale producenten en partners. Dit stelt ons in staat om korte ketens te hanteren en onnodige tussenpersonen te vermijden. Deze samenwerkingen garanderen ook eerlijke vergoedingen voor boeren, terwijl langdurige partnerschappen en jaarlijkse voorbestellingen onze loyaliteit verzekeren.

Respect voor de aarde

Onze producenten volgen een strikte gedragscode en engageren zich om grondstoffen te telen met respect voor de natuur en het welzijn van dieren. Dierenwelzijn, vruchtwisseling en seizoensgebonden teelt zijn principes waar wij veel belang aan hechten, zodat u kunt genieten van rijke en natuurlijke producten.

Respect voor culinair genot

Dankzij deze inspanningen hebben wij voor al onze eetgelegenheden een 100% biologische certificering van Certisys verkregen. Ook de producten die wij gebruiken voor onze kooklessen en workshops voldoen aan deze normen.

Bij al onze inspanningen blijven smaak, culinair genot en de vreugde van tafelen onze voornaamste doelstellingen. Wij denken aan onszelf, aan u en aan toekomstige generaties, terwijl we de culinaire geneugten van ons land in de schijnwerpers zetten.